Regarder un peu d’où viennent les visiteurs d’un site Web est parfois très instructif.
Ainsi en consultant les fichiers log, j’ai découvert un important (voir massif) afflux de connexions depuis la Roumanie !

En cherchant un peu le pourquoi de la chose, j’ai compris que le sujet de l’article portait sur les raisons d’être heureuse d’être une femme... si si !
D’ailleurs un lien sur www.eva.ro pointait sur 100 raison d’être heureuse d’être une femme, ouf, l’investigation était finie (il faut dire que j’ai eu une petite appréhension sur l’origine de ces soudaines visites...).

Et pour ceux et celles qui comprennent le Roumain, voici le début de l’article en question :

Fii fericita ca esti femeie

O actrita frantuzoaica (cum altfel ?), Carole Brenner, a scris o carte celebra in care, cu explicatii si argumente, prezinta peste o suta de motive care demonstreaza ca este mai bine sa fi femeie, decat barbat. Cartea, spumoasa si plina de viata a fost pusa in scena, si interpretata chiar de autor.

Aici poti vedea cateva momente din spectacol. De fapt, este vorba despre o femei de 40 de ani care viseaza la fericire. Femeile, fie ca sunt singure, divortate sau casatorite, fie ca sunt sau nu mame, se regasesc in paginile cartii. Criticii au spus ca, in cartea lui Carole Brenner femeile vorbesc cu o sinceritate dezarmanta despre viata si realitatea.

Iata cateva din diferentele, identificate de Carole Brenner, intre barbati si femei.

1. Femeile pot conduce masini mici. Noi nu trebuie sa conducem masini mari, asa cum fac barbatii, pentru a ne demonstra virilitate.
2. Putem plange, fara niciun fel de jena sau reticenta, la cinema, sau in public. Doar suntem sexul slab. Lacrimile noastre dovedesc ca suntem sensibile si delicate. Lacrimile barbatilor ar dovedi ca sunt slabi de inger !
3. Femeile nu pot suferi de daltonism. Barbatii da. Si destul de des.
4. Pielea noastra este foarte moale, nu avem par (sau chiar daca il aveam, nu-l pastram), iar organele noastre sexulale sunt mult mai frumoase decat ale lor.
5. Provocam mereu strigate de admiratie, daca putem dovedi ca suntem in stare sa schimbam singure o anvelopa. Pe barbati nu-i lauda nimeni pentru o astfel de reusita.
6. Un prosop de baie, infasurat pe trupul nostru seamana cu un sarong sexy.
7. Faptul ca o femeie este excitata este foarte putin vizibil, in timp ce acest detaliu este foarte vizibil la un barbat. Orgasmul feminin tine mai mult decat cel masculin si este mult mai intens. O femeie poate avea orgasm multiplu, un barbat, nu.
8. Traim mai mult decat barbatii, astfel ca sansele sa incasam noi asigurarile lor de viata sunt foarte mari.
.../...

Merci Otilia Ignat (même si je n’ai pas tout compris...) ;-)